Στην γραφειοκρατία οφείλεται τελικά η καθυστέρηση των έργων στον πεζόδρομο Κορινού;

Όπως  ήδη γνωρίζουμε στις 15 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε επίσημα από τον δήμο Κατερίνης η έναρξη εργασιών για κατασκευή πεζοδρόμου -ποδηλατοδρόμου στον δρόμο Κορινού - παραλίας Κορινού με αυτεπιστασία του έργου.



Στις 7 Φεβρουαρίου 2019 δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια η περιλιπτική διακήρυξη του δήμου Κατερίνης που ααφορούσε την προμήθεια υλικών  πεζοδρόμων - πεζοδρομίων με καταλητική ημερομηνία προσφορών την 4 Μαρτίου 2019.

Οι εργασίες πράγματι στην αρχή ήταν δυναμικές και για δύο εβδομάδες περίπου τα μηχανήματα του δήμου και της αντιπεριφερέρειας Πιερίας ήταν εκεί και καθάριζαν το αποστραγγιστικό κανάλι όπου μέρος του πεζόδρομου θα γίνει εκεί.

Τοποθετήθηκαν σημάνσεις εκτέλεσης έργων, επιστρώθηκε χαλίκι στην δεξιά πλευρά του δρόμου και λόγω ελλείψης υλικών στην συνέχεια αγνοούνται οι εργάτες και κάθε μορφή εργασίας  στην παραλιακή οδό.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ήδη εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους και σε γενόμενη ερώτηση προς την πρόεδρο της κοινότητας Κορινού, μας απάντησε ότι η καθυστέρηση ωφείλετε μάλλον στα διαδικαστικά του διαγωνισμού των υλικών.

Εχθές στην Διαύγεια αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κατερίνης όπου φαίνεται  πράγματι ότι η καθυστέρηση ωφείλεται σε διαδικαστικά θέματα:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

Α. Επικυρώνει το αποτέλεσμα των Α, Β & Γ σταδίων του του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με αριθμό στο Σύστημα 70422 για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ - ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ» εκτιμώμενης αξίας 157.525,00 ευρώ εκτός ΦΠΑ που ενσωματώνονται στο έργο «Αποκατάσταση – Διαμόρφωση πεζοδρομίων πεζόδρομων και κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Eλαφίνας, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας, Πιερίων» με 3 Α.Μ. 114/2018 το οποίο εκτελείται με αυτεπιστασία, όπως αυτό αποτυπώνεται στα από 08.03.2019 (Α+ Β στάδια) & 13.03.2019 (Γ στάδιο) πρακτικά. 

Β. Αναδεικνύει προσωρινό ανάδοχο του ανωτέρω διαγωνισμού τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤ. ΚΩΝ/ΝΟ διότι τα δικαιολογητικά συμμετοχής (ΤΕΥΔ και εγγύηση συμμετοχής), τα στοιχεία της τεχνικής προσφοράς και η οικονομική του προσφορά υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της διακήρυξης και των παραρτημάτων της και η προσφερόμενη τιμή (121.510,00 εκτός ΦΠΑ) είναι χαμηλότερη της εκτιμώμενης αξίας της προμήθειας (121.510,00 <157.525,00). 

Η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί στους προσφέροντες μέσω Συστήματος και κατά αυτής, χωρεί προδικαστική προσφυγή σύμφωνα με το ά.3.4 της διακήρυξης.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 90/2019 Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως εξής: 

Ο Προεδρεύων 
τα Μέλη 
Ακολουθούν υπογραφές


Εφόσον δεν υπάρξει κάποια ένσταση από τις άλλες εταιρείες, τότε εκείνη του κ. Παπαδόπουλου θα αναλάβει την προμήθεια των υλικών  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού